Oturma izni

Almanya’ya gelmek için onaylanmış ve geçerli bir pasaport veya dengine ihtiyaç vardır.
Ayrıca ülkede bulunmak için vize, oturma izni veya yerleşme izni gibi geçerli bir bulunma statüsüne de ihtiyacınız vardır.
Genelde ülkeye giriş yapabilmek için vizeye ihtiyaç olmaktadır. Bunu daha öncesinden Alman dış yetkilileri (konsolosluk veya elçilik) tarafından yurtdışından talep etmeniz gerekmektedir. Orada Almanya’da bulunma nedenlerinizi de bildirmek zorundasınız.
Bu ziyaret veya iş seyahatleri için de geçerlidir. Sadece bazı ülkelerin vatandaşları 3 aylık kısa süreli ziyaretleri esnasında herhangi bir statüye ihtiyaç duymamaktadırlar.
Bu konuda daha detaylı bilgileri : Kısa süreli kalışlar kısmında bulabilirsiniz.

Rhein-Sieg bölgesine gelmeden veya taşınmadan önce vizenizin veya kısa süreli oturma izninizin süresi dolmadan önce zamanında yetkili yerel yabancı şubesinden oturma izniniz için başvuruda bulunmalısınız.
Oturum statüsü için şunlara ihtiyacınız vardır:
• Geçerli bir pasaport veya dengi
• Güvenilir bir gelir ve kamusal yardım olmaksızın karşılığı olan bir sağlık sigortası
• Belirli bir kimlik ve vatandaşlık
Kamuya zarar verecek herhangi bir neden olmamalıdır.
Tekil durumlarda ortaya çıkabilecek koşullar ülkede bulunma nedenlerinize bağlıdır.

Sizin için sorumlu olan yabancılar şubesi sizin ve aileniz için hangi oturum statüsü alabileceğinizi daha detaylı olarak söyleyebilir. Orada ayrıca tam olarak hangi belgelere ihtiyacınız olduğunu da öğrenebilirsiniz.