Kısa süreli ziyaretler

Almanya’da kısa süreli ziyaretleriniz için dahi – birkaç istisna hariç – bir vizeye ihtiyacınız vardır.
• Ziyaret vizesi
• Ticari vize
Bu kısa ziyaret 3 ayı geçemez. Bu sürede çalışmak mümkün değildir. Ancak tabii ki yabancı firmadaki talimatlar doğrultusunda ticari ziyaretiniz esnasında ticari görüşmelerinizi yapabilirsiniz.
Bu konudaki vizenizi konsolosluk veya elçilikten alabilirsiniz. Vizeye ihtiyacınız olup olmadığını veya bunun için nelere ihtiyacınız olduğunu Dışişleri Bakanlığı’nın sağ tarafta bulanan internet sayfalarından öğrenebilirsiniz.

Ziyaretçi vizesi
Ziyaretçi vizesine ihtiyacı olan yabancı ziyaretçilerinizi davet ettiğinizde ve yeterli ödeme gücüne sahip değilseniz yabancılar şubesine bir mükellefiyet bildirimi vermeniz gerekmektedir. Bu belgede misafirinizin ziyareti sırasında oluşabilecek tüm masraflarını, örn: misafirinizin hastalanması ve bu hastalığının sağlık sigortası tarafından karşılanması gibi durumlarda, karşılayacağınızı bildirmeniz gerekmektedir.

Bunun için detaylı uyarılar için ayrıca sağ tarafta bulunan bilgi sütununa bakınız.

Ticari Vize
İşletmeci olan kişi gelecek misafirinin tüm masraflarını karşılayacağını kendi firmasına ait antetli kağıdında belirtebilir. Bu durumda imzası tasdikli olmak zorundadır.
Ziyaret veya ticari vize olarak "Schengen-Vizesi" verilmektedir. Geçerli bir Schengen Vizesi ile Schengen ülkelerinin tümüne (Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Avusturya, Portekiz, İsveç, İspanya) seyahat edebilirsiniz.